EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

“Vergide adalet” arayışı sürüyor

Kamuda yetkili 5 sendikadan “Vergi adaletsizliğine sessiz kalmayacağız” çıkışı geldi

Kamuda yetkili 5 sendikadan “Vergi adaletsizliğine sessiz kalmayacağız” çıkışı geldi.

 

BORDROLULAR ÇOK KAZANAN İLAN EDİLDİ
Kamuda yetkili 5 sendika, Maliye Bakanlığı’nın vergisini dürüstçe beyan edip ödeyenleri cezalandırma peşinde olduğunu savunarak, “Vergide adalet arayışı” başlattı. KTAMS, KTOEÖS, KAMUSEN, KAMUİŞ ve KTÖS, Maliye Bakanlığı’nın, “gelir vergisi” oranını yüzde 37’den yüzde 40’a çıkarmak istediğini belirtirken, “Hükümetin vergi adaletsizliğine, gelir vergisinin artırmasına sessiz kalmayacağız” dedi. 5 sendiknın ortak açıklamasında, Maliye Bakanlığı’nın “az kazanandan az, çok kazanandan çok” diye bir sloganla yapmak istediği düzenlemede, tüm bordrolu çalışanları “çok kazanan” ilan ettiği kaydedildi.

DÜRÜSTLÜK CEZALANDIRILACAK
Maliye’nin sadece bir maaşı olan tüm bordrolu kamu çalışanlarının, öğretmenlerin, doktorların, kooperatif ile  banka çalışanlarının ve gelir vergisini doğru beyan eden tüm kuruluşların çalışanlarının gelir vergisi oranını artıracağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Hükümet kurumlardan vergi toplamayı, kurumlar vergisini yeniden değerlendirmeyi, kaçak ekonomiyle mücadele etme yöntemlerine odaklanmayı gündeme almak yerine çareyi bordrolu çalışanların gelir vergisini artırmakta bulmuştur. Vergi denetimi yapamayıp vergiyi toplayamadığı için, faturayı bordrolu çalışanlara kesip çalışanların vergisini artırmak hükümetin işine gelmektedir. Bunun adı ‘az kazanandan az, çok kazanandan çok’ vergi almak değil, vergisini dürüstçe beyan edip ödeyenleri cezalandırmaktır.”

MİLYONLAR KAZANANLARDAN ALINSIN
Ortak açıklamada, hükümetin milyonlar kazananlardan daha fazla vergi alınacak bir yapıya gitme; ikinci veya üçüncü evi olanlardan daha yüksek emlak vergi alma ve şirketlerden net aktif vergisi veya servet vergisi alma seçeneklerini değerlendirmediği vurgulanırken, “Hükümete göre çözüm, vatandaşın ayı geçirmekte zorlandığı bu zor ekonomik koşullarda maaşlı çalışan halkın sırtına daha fazla vergi yüklemek olmuştur. Bu hükümetin vergi adaletsizliğini körükleyen maliye politikalarına karşı sesimizi yükselteceğiz, gelirini dürüstçe beyan eden vatandaşların gelir vergisinin artırmasına sessiz kalmayacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu