GenelKıbrısManşetSpor

Vettel “KKTC”yi tanıdı!

Dört kez Formula 1 şampiyonu olan Alman pilot Sebastian Vettel’in kaskındaki KKTC bayrağı detayı bir anda gündeme oturdu. Bu durumun Vettel’in başına sorun açıp açmayacağı merak edilirken yaşanan gelişme ülkemiz adına mutlulukla karşılandı.

Dört kez Formula 1 şampiyonu olan Alman pilot Sebastian Vettel’in kaskındaki KKTC bayrağı detayı bir anda gündeme oturdu. Bu durumun Vettel’in başına sorun açıp açmayacağı merak edilirken yaşanan gelişme ülkemiz adına mutlulukla karşılandı.

F1 PİLOTLARI SESSİZ KALMADI

Formula 1’de 2022 sezonunun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix’i 20 Mart’ta koşulacak. İlk yarış öncesinde test sürüşlerine devam eden Formula 1 pilotları, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasına sessiz kalmadı. F1 pilotları, kameralar karşısına geçerek #RacingUnited hastag’ı ile Ukrayna sembolü olan Ayçiçeği görselinden oluşan “NO WAR” (SAVAŞA HAYIR) sloganlı tişörtler giyip, pankart ve Ukrayna bayrağı açtılar.

VETTEL’İN KASKI GÜNDEME OTURDU

Yaşanan bu gelişmeler sırasında daha önce dört kez Formula 1 şampiyonluğu yaşamış ünlü Alman pilot Sebastian Vettel’in Ukrayna’ya destek vermek için özel tasarlattığı kask ise bir anda kamuoyunun gündemine oturdu. Aston Martin adına yarışan 34 yaşındaki sürücü, kaskının sağ tarafından aşağı doğru uzanan geleneksel Alman bayrağı motifini, beyaz bir arka plan ve Ukrayna bayrağının mavi ve sarısını birleştiren bir şeritle değiştirdi.

KASKTA KKTC BAYRAĞI DETAYI

Kaskın üzerinde “Savaşa Hayır” sloganıyla Ukrayna renkleri ve sembolü olan Ayçiçeği görseli de yer alırken #RacingUnited hastag’ı ile de kaskın en alt kısmında tüm dünya devletlerinin bayraklarına yer verildi. Vettel’in kaskındaki, dikkat çekici diğer bir detay ise ülkemizi oldukça yakından ilgilendiriyordu. ‘Savaşa hayır’ mesajı içeren kaskında ülke bayraklarına yer veren Sebastian Vettel’in yeni kaskında Türk bayrağının yanı sıra KKTC bayrağı da yer alması şaşırtıcı bir durum oldu.

HABERİ VAR MI BİLİNMİYOR, CEZA ALIP ALMAYACAĞI MERAK EDİLİYOR

Bilindiği üzere KKTC, dünya devletleri tarafından tanınmadığı için uluslararası her türlü platformda ambargolara maruz kalıyor. Ve bu tip durumlarda KKTC ile ilgili her türlü yapılan girişim karşısında da resmi kurumlar tarafından cezalar veriliyor. Vettel’in, yeni kaskındaki KKTC bayrağı detayından haberi olup olmadığı bilinmezken bu durum karşısında herhangi bir ceza alıp almayacağı da merak ediliyor. Ancak her şeye rağmen gözden kaçan bir detay olmuş olsa bile yaşanan bu gelişme ülkemiz tarafından mutlulukla karşılandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu