DünyaGenelManşet

Washington-Moskova hattında tansiyon yükseliyor

Kremlin'in ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den de Biden'a cevap gecikmedi. Putin, "Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir" dedi.

“Putin’in bir katil olduğuna inanıyorum” diyen ABD Başkanı Joe Biden’a Rusya Devlet Başkanı Putin’den yanıt geldi. Putin, “Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir” dedi.

Kremlin’in ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘den de Biden’a cevap gecikmedi. Putin, “Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir” dedi.

“İFADELER ÇOK KÖTÜ VE TEAMMÜLDEN YOKSUN”

ABD Başkanı Joe Biden’ın dün Amerikan kanalı ABC’ye verdiği röportajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “katil” olarak nitelendirmesinin ardından Washington-Moskova hattında tansiyon yükseldi. Biden’ın büyük yankı uyandıran sözlerine Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov’dan yanıt geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, “Biden’ın Putin’e yönelik ifadeleri çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlar Biden’ın Rusya ile ilişkileri geliştirmek istemediğini açıkça gösteriyor” dedi. Moskova yönetiminin bu durumu hesaba katacağını vurgulayan Peskov, “ABD ile ilişkilere yaklaşımımızı yakın gelecekte gözden geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“AÇIKLAMALAR ÇOK KÖTÜ”

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, “ABD Başkanı Biden’ın açıklamaları çok kötü. Bu ifadelere ayrıntılı bir tepki vermeyeceğim. Sadece bunların ABD Başkanı’nın çok kötü açıklamaları olduğunu söyleyeceğim. Biden kesinlikle ülkemizle ilişkileri geliştirmek istemiyor. Ve bundan sonra biz de bu yönde devam edeceğiz” dedi.

“DİYALOG SAYGIDAN OLDUKÇA UZAK”

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov’danaçıklamada bulundu. Antonov açıklamasında, “ABD yönetimi, ülke içindeki istikrarsızlık durumu nedeniyle dış aktörleri suçluyor. Washington’un eylemleri ikili ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmuyor. Amerikan yönetiminin bu tavrı, acil sorunlara karşı çözüm bulmak için eşit ve karşılıklı saygıya dayalı bir diyaloga uzak” ifadelerineyer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu