GenelKıbrısManşetSağlık

Yakıt değil zehir

Çatalköy Belediyesi Başkanı Hulusioğlu, “Gerekirse ülke karanlığı gömülsün ama bu yakıt bile olmayan kimyasal atığı asla bu ülkeye sokmayacağız. Önemli olan halkın sağlığı, bu yakıtın raporları bizi tatmin etmediği sürece bu santrale bu yakıt sokulmayacak” dedi

HULUSİOĞLU: GEREKİRSE HÜKÜMET GİDECEK… Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Yeşil Barış Hareketi ve Esentepe Çevre Koruma Derneği’nin de desteğiyle Teknecik Elektrik Santrali’nde eylem gerçekleştiren Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Teknecik’e getirilen yakıtın sağlıklı ve kaliteli bir yakıt olmadığını savunurken, “Gerekirse halkı Teknecik Santrali önünde toplayıp yakıtın kullanılmasını engelleyeceğiz. Gerekirse bu hükümet gidecek ama bu yakıt buraya girmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

KAŞİF: BU YAKIT İNSANLARI KANSER EDECEK… “Santralde şu an kullanılan yakıt fueloil değil. Kokusu insanı zehirliyor. Çevreye ve insana zararı var. Bu yakıt kullanılırsa kanser olayları artacak. Çalışanlar bir yıl içinde hasta olacak. Yakıt kirli kokusu ve renginden bellidir” diyen El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif, “Lübnan’ın kabul etmediği yakıtı getirdiler. Analizler yapılmadan santrale akaryakıt getiriliyor” diyerek, söz konusu yakıtın Teknecik Santralinde arıza yaratmaya başladığını ifade etti.

AVCIOĞLU: BİRAZ ONURUZ VARSA İSTİFA EDERSİNİZ… Öte yandan, KIB-TEK eski Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Avcıoğlu, ülkeye ihalesiz şekilde getirilen akaryakıtın analiz raporlarını paylaşarak, birçok değerin limit dışı olduğuna dikkat çekti. Getirilen yakıtın, kirli ve kalitesiz olduğu ve ülke insanını zehirlediği yönündeki uyarılarının haklı çıktığını belirten Avcıoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın “yakıt kaliteli” diyerek herkesi kandırdığını ifade etti. Avcıoğlu, Arıklı’ya, “Biraz onurunuz varsa derhal istifa edersiniz…” diye seslendi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu