KıbrısManşetSiyasetToplum

Yasadışılığa müsamaha yok!

GİRNE Gazetesi’nin gündeme taşıdığı tartışmalı LED ekranın, Karayolları Dairesi’nden izinsiz bir şekilde çembere yerleştirildiği ortaya çıktı

GİRNE Gazetesi’nin gündeme taşıdığı tartışmalı LED ekranın, Karayolları Dairesi’nden izinsiz bir şekilde çembere yerleştirildiği ortaya çıktı.

GİRNE GAZETESİ UYARMIŞTI
Girne-Lefkoşa Anayolu’nda trafiğin en yoğun olduğu Dr.Fazıl Küçük Çemberi mevkiine konan LED reklam panosu oldukça tepki çekmişti. GİRNE Gazetesi’nin gündeme getirdiği LED ekranın konumlandırıldığı alanın, araç trafiğine olan yakınlığından dolayı trafik güvenliğinde yarattığı riske dikkat çekilmişti. Girne Belediyesi’ne ait olduğu bildirilen LED ekranın, Girne Belediyesi Meclis Üyeleri arasında da anlaşmazlığa yol açtığı, bazı Meclis Üyelerinin söz konusu LED ekranın çemberin üzerine konumlandırılmasına onay vermediği öğrenilmişti.

SİYASİ REKLAMLAR TARTIŞMA YARATTI
Geçtiğimiz günlerde de söz konusu LED ekrana yansıtılan reklam oldukça tepki çekti. Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin, hükümete yönelik başlattığı #UtanveGit protestosunun görselinin Girne Belediyesi’ne ait LED ekranda paylaşılması tartışma yarattı. Herhangi bir siyasi reklamın, belediyeye ait bir alanda yayınlanmasını doğru bulmayan Girneliler, söz konusu hareketi doğru bulmadığını dile getirmişti. Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul ise verilen tepkilere kulak tıkamış; “Ücreti ödenen her reklam LED ekranımızda paylaşılabilir” diye konuşmuştu.

KARAYOLLARI’NIN İZNİ YOK
Yaşanan olayın üzerine sürpriz bir gelişme yaşandı. Başbakan Ünal Üstel ve Karayolları Dairesi’nin girişimleri ile söz konusu LED ekran, bulunduğu tartışmalı alandan kaldırılmaya çalışıldı. Karayolları Dairesi’nden izin alınmadan konumlandırılan LED ekranın kaldırılması işlemleri sırasında bölgeye gelen Girne Belediyesi zabıtalarının olaya müdahalesi ile LED ekranın kaldırılması işlemi şimdilik durduruldu. Polise de intikal eden girişim sonrası, tartışmaların odağındaki LED reklam tabelasının, yetkililer tarafından; yasadışı olduğu gerekçesiyle bulunduğu noktadan kaldırılması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu