KıbrısManşet

Yaya geçitleri görünmüyor!

Girne'de yaya geçitlerinin uzun süredir yenilenmediğini ve boyanmadığını, ayrıca yayaların yoğun olduğu bölgelerde sokak aydınlatmalarının çalışmadığını ifade eden vatandaşlar, Girne bölgesindeki yaya geçitlerinin trafikte güvenliğe değil tehlikeye yol açtığını vurguladı

GIYNIK ÖZEL

Girne’de yaya geçitlerinin uzun süredir yenilenmediğini ve boyanmadığını, ayrıca yayaların yoğun olduğu bölgelerde sokak aydınlatmalarının çalışmadığını ifade eden vatandaşlar, Girne bölgesindeki yaya geçitlerinin trafikte güvenliğe değil tehlikeye yol açtığını vurguladı.

GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar bir çok bölgede yaya geçitlerinin silindiğini ve görünmez hale geldiğini dile getirirken, özellikle geceleri ciddi tehlike olduğuna dikkat çekti.

Yaya geçitlerinde kullanılan boyanın fosforlu boya olmamasından kaynaklı olarak özellikle sokak aydınlatmasının olmadığı bölgelerde geceleri yaya geçitlerinin neredeyse görünmez hale geldiğini kaydeden vatandaşlar, “Yayalar büyük risk altında, hemen hemen her gece yaya kazası yaşanıyor. Önlem alınması için ille ölüm olmasını mı bekliyoruz?” diye yakınırken, özellikle ülkemizde ikamet eden Afrika kökenli şahısların koyu renkli kıyafet giydikleri zaman trafikte yaya olarak büyük risk altında olduklarını belirtti ve yetkililere GIYNIK aracılığıyla seslerini duyurmak istediklerini ifade etti.

AYDINLATMALAR ÇALIŞMIYOR

Özellikle, Sulu Çember olarak bilinen ve en kalabalık caddelerden biri olan bölgede sokak aydınlatmalarının çalışmadığından yakınan vatandaşlar, özellikle yayaların yoğun olduğu bölgelerde aydınlatmanın iyi olması gerektiğine dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu