GenelKıbrısManşet

“Yeter artık önümüzü açın”

Kıbrıs Türk At Yarışları Derneği (KTAY) Başkanı Bahir Çetinkaya, Alayköy’de bulunan 424 dönümlük hipodrom arazisinin üzerine, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) işbirliğinde inşa edilmek istenen modern hipodrom tesisinin hayata geçmemesi için engelleme girişimlerinin devam ettiğini vurguladı

Kıbrıs Türk At Yarışları Derneği (KTAY) Başkanı Bahir Çetinkaya, Alayköy’de bulunan 424 dönümlük hipodrom arazisinin üzerine, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) işbirliğinde inşa edilmek istenen modern hipodrom tesisinin hayata geçmemesi için engelleme girişimlerinin devam ettiğini vurguladı

“TJK HİPODROM İÇİN MADDİ VE MANEVİ OLARAK YANIMIZDA”

TJK Başkanı Serdar Adalı’nın maddi ve manevi olarak her şekilde yanlarında olduğunu ve hipodromun inşası için desteğe hazır olduğunu vurgulayan Çetinkaya, Bakanlar Kurulu kararı ile hipodrom arazisi olarak ayrılan 424 dönümlük arazinin KTAY’a tahsis edilmesi için 2021 yılı Kasım ayında dönemin Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile protokol imzaladıklarını dile getirdi. 23 Ocak seçimleri öncesinde 2018 yılında feshedilen Kuzey Kıbrıs Jokey Kulübü’nün eski yöneticilerinden olan UBP Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay ve beraberindeki bazı kişilerin tehdit ve baskıları neticesinde protokolün iptal edildiğini anımsatan Bahir Çetinkaya, “Bizim tek amacımız ülkede atçılığın gelişmesini sağlamaktır ve bunun için TJK gibi bir kurumun da destek sözünü aldık fakat sürekli önümüze engel koyuluyor” diyerek, çok değerli olan bu araziden rant elde etmek isteyen kişilerin atçılıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığını savundu.

“ATÇILARIN ARAZİYE GİRMESİNE BİLE İZİN VERİLMİYOR”

Ülkemizdeki atçılık camiasının tamamen KTAY altında birleştiğini ifade eden Bahir Çetinkaya, “En azından hipodrom arazisinin zeminini kendi imkânlarımızla düzeltip atlarımızla orada antrenman yapmak için izin istedik, Spor Dairesi’ne dilekçe verdik fakat yine malum kişiler araya girip atçıların hipodrom arazisine girmesine bile izin vermemek için siyasilere her türlü baskıyı yaptılar. Biz atlarımızı nerede koşturacağız, bu hayvanların doğasında koşma isteği var fakat maalesef atlarımız sadece oldukları yerde yiyip yatıyorlar” dedi.

“HALA DAHA ARAZİYİ ÇİFTÇİLERE KİRALIYORLAR”

“Kuzey Kıbrıs’ta at yarışçılığının kökünü kurutan kişiler şimdi at yarışçılığının yeniden canlandırılmaması için de ellerinden geleni yapıyorlar. 2001 yılında kurulan ve atçılık camiasının tek çatı altında olduğu Kuzey Kıbrıs Jokey Kulübü, 2018 yılında faaliyetsizlik ve tüzük yenileme yapılmadığı için kendiliğinden fesh oldu. O dönemden beridir de yönetimde olan kişiler halen daha fesh edilmiş olan jokey kulübünün adını kullanarak hipodrom arazisini çiftçilere kiraladılar. Konuyu polise aktarıp şikâyetçi olduk, ayrıca Spor Dairesi’ne de gerekli bildirimi yaptık” diyen Bahir Çetinkaya, “1,5 yıl içerisinde Spor Dairesi’nde 4 müdür değişti ve hepsine de aynı şeyleri anlattım Spor Dairesi Müdürleri, Spor Dairesi’ne ait arazinin bu kişiler tarafından başkalarına yıllardır kiralandığını duyunca büyük şaşkınlık yaşadı.

“AMAÇLARI ATÇILIK DEĞİL PEŞKEŞ”

Söz konusu kişilerin kâğıt üzerinde yeni bir dernek kurduklarını ve Kuzey Kıbrıs Jokey Kulübü’nün adını da değiştiklerini kaydeden Bahir Çetinkaya, “Atçılıkla ilgili kurulan bir derneğin tüzüğünde amaçlar kısmında 4-5 yıldızlı dinlenme tesisi inşa etmek gibi bir madde yer alması normal mi? Çünkü amaçları atçılık değil, tamamen peşkeş. O araziye göz koydular ve bu işten ceplerini doldurmak istiyorlar. Bizim isyanımız da bunadır. Atçılığı icra etmemize izin vermiyorlar, siyasilere de engel oluyorlar” sözleriyle isyanını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu