GenelKıbrısManşetSpor

Yokluktan Türkiye Şampiyonası’na

Ülkemizde devlete ait olimpik (50 metre-uzun kulvar) yüzme havuzu olmamasına rağmen yüzücülerimiz üstün başarılarıyla yarı olimpik (25 metre-kısa kulvar) havuzda Türkiye uzun kulvar barajlarını geçtiler ve bugün başlayacak Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası’nda madalya ve yeni rekorlar için kulaç atacaklar.

8 YÜZÜCÜMÜZ TÜRKİYE’DE YARIŞACAK

Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu’nun 3-4 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlediği KKTC Yıldız, Genç ve Büyükler Bireysel Yüzme Müsabakaları’nda yarışarak baraj dereceleri geçmeyi başaran 8 yüzücümüz Türkiye’de yarışacak. Antrenör Mehmet Gürcenk ve 8 sporcudan oluşan federasyon karması kafilesine federasyon başkanı Ender Yeşilyurt ve genel sekreter Nevzat Dalyan da eşlik edecek.

HEDEF MADALYA VE YENİ REKORLAR

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Turkcell Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar (50 metre) Bireysel Türkiye Şampiyonası 26-28 Temmuz 2021 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü Yüzme Havuzu’nda gerçekleşecek. Sporcularımız bu önemli yarışta madalya ve yeni rekorlar kırma hedefinde olacak.

YÜZME CAMİASI OLİMPİK HAVUZ İSTİYOR

Sporcularımız bu şampiyonaya katılmak için ülkemizde devlete ait uzun kulvar (50 metre) yüzme havuzu olmamasına rağmen kısa kulvar (25 metre) yüzme havuzunda Türkiye uzun kulvar barajlarını geçerek büyük başarılara imza attılar. Yüzmede bu kadar çok başarı gelmesine rağmen yüzme camiası yıllardır ülkemizde 50 metrelik olimpik bir havuz yapılmasını umut ediyor ancak devletin hiç de öyle bir niyeti olduğu görülmüyor.

ŞAMPİYONADA YER ALACAK SPORCULARIMIZ ŞÖYLE;

Yüzücü                                       Takımı
1.Özgül Çetin                    Bluefin Swimming Club
2.Doğukan Ulaç                 Bluefin Swimming Club
3.Berk Kemal Gülerler        Bluefin Swimming Club
4.Rüzgar Maneoğlu           Bluefin Swimming Club
5.Mert Türsoy                    Bluefin Swimming Club
6.Enes Kansız                     Bluefin Swimming Club
7.Sarp İşçi                          Bluefin Swimming Club
8.Emre Ersoy                      Yakın Doğu Üniversitesi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu