KıbrısManşetToplum

Yollar kana doymuyor

Sürat, dikkatsizlik ve alkolün yanı sıra trafik güvenliğinden yoksun ve karanlık yollar, 2024 yılının ilk 45 gününde 5 kişinin canına mal oldu

DEVRİM DEMİR

Sürat, dikkatsizlik ve alkolün yanı sıra trafik güvenliğinden yoksun ve karanlık yollar, 2024 yılının ilk 45 gününde 5 kişinin canına mal oldu.

YOLA ÇIKMAYA KORKAR OLDUK
Karayollarındaki alt yapı eksikliğinin yanı sıra, sürücülerin sorumsuzluk ve dikkatsizliği trafikte acılar yaşatmaya devam ediyor. KKTC’de geride bıraktığımız yıl trafikte 47 canı yitirmemize rağmen, 2024’ün henüz daha ilk 2 ayı tamamlanmadan 5 kişiyi daha trafiğe kurban vermemiz, yaşanan acılardan hiçbir ders çıkarmadığımızın en büyük göstergesi. Tüm polis denetimleri ve artan trafik cezalarına rağmen, 2024 yılının ilk 45 gününde yaşları 14 ile 93 arasında değişen 5 kişi trafikte can verdi. Akşam saatlerinde karanlık yollarda, trafik güvenliğinden yoksun şekilde seyreden sürücülerin yanı sıra yayalar da bu olumsuzluklardan nasibini alıyor. Trafikte can güvenliğinden yoksun olduğumuz dün gece saat farkı ile meydana gelen iki feci kaza ile KKTC’deki trafik terörünün vahametini gözler önüne serdi.

BİRİ YAYA BİRİ ÇOCUKTU
Tuzla-Mutluyaka Anayolunda geçtiğimiz akşam aydınlatma olmayan yolda evine gitmek için yol kenarında yürüyen 25 yaşındaki yabancı uyruklu işçi Sanawar Shabaz, karanlık yolda dikkatsiz seyreden sürücünün kurbanı oldu. Shabaz, araç çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Dün sabahın ilk saatlerinde bir acı haber de Güzelyurt bölgesinden geldi. Sürüş ehliyetsiz 14 yaşındaki Savaş Erdem Soybal isimli çocuk, ailesinden izinsiz kullanımındaki araç ile gece yarısı trafik kazası yaptı. 14 yaşındaki çocuğun, kullanımındaki araç ile yoldan çıkarak bir evin bahçe duvarına çarptığı ve olay yerinde yaşamını kaybettiği öğrenildi.

ARAÇ YOLCUSU DİKKATSİZLİK KURBANI OLDU
Meydana gelen birçok kazanın raporlarına yansıyan verilere göre; karşı şerit ihlali ve aşırı sürat ilk sırada yer alıyor. 2024 yılının ilk acı haberi 8 Ocak tarihinde İskele-Mağusa Anayolundan geldi. 39 yaşındaki Zahra Ghodrati isimli kadın sürücü, yönetimindeki aracın direksiyon hâkimiyetini kaybetti yol kenarındaki ağaca çarptı. Talihsiz kadın olay yerinde hayatını kaybetti, cansız bedeni 17 saat sonra bulundu. Ocak ayında bir başka üzücü kaza haberi de Yonca Kavşağı-Ercan anayolunda geldi. 28 Ocak tarihinde meydana gelen korkunç kazada, van aracın önünü tıkaması sonucu yönetimindeki araç ile yoldan çıkan 25 yaşındaki Çağrı Miralay olay yerinde hayatını kaybetti. Yollardaki kurala tanımazlık yüzünden, kimi sürücü kendisini, kimi sürücü de suçsuz kişileri hayattan kopardı. Mağusa-Lefkoşa Anayolu Nergisli köyü yakınlarında, 2 Şubat tarihinde meydana gelen korkunç kazada kontrollü yol kavşağında durmayan 40 yaşındaki kadın sürücü, 93 yaşındaki Melek Süleymanoğulları’nın yolcu olarak bulunduğu aracın önünü tıkadı. Yaşanan çarpışmada aldığı ağır yaralara dayanamayan Süleymanoğulları kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu