Güney KıbrısKıbrısManşet

12 yaş altına maske zorunluluğu yok!

Güney Kıbrıs'ta okullar da dahil olmak üzere 12 yaşın altındaki çocuklar için yüz maskeleri artık zorunlu değil.

Meyil Avcan

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı, genel nüfus tarafından koruyucu maske kullanımını zorunlu kılan yönergede değişiklik yaptı.

Bakan tarafından yapılan açıklamada, revizyonu takiben genel nüfusun koruyucu maske kullanımının 12 yaş ve üzeri olarak düzeltildiği belirtilirken, kalabalık ortamlarda maske takmanın zorunluluğu hatırlatıldı.

Bakanlık, 6 ile 12 yaş arasındaki çocukların için, toplu ve kapalı alanlarda gönüllü olarak maske kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Constantinos Ioannou, Pazartesi gününün büyük bir kısmını Eğitim Bakanı Prodromos Prodromou ile toplantı yaparak geçirdi ve küçük çocukların maske takmasının getirdiği zorluklardan şikayet eden çeşitli okul temsilcileriyle toplantılar gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı ayrıca, rehberliğe ihtiyaç duyan öğretmenler ve tedbirler hakkında bilgi almak isteyen ebeveynler için bakanlıkta iki özel telefon hattının faaliyete geçeceğini duyurdu.

Eğitim Bakanı Prodromos Prodromou Pazartesi günü devlet okullarında izlenecek koronavirüs önlemlerinin özel okullarda da takip edileceğini söyledi.

Prodromou, özel okullar aile birliği ile yaptığı görüşmeden sonra, “Özel okullar, çocukların, öğretmenlerin ve eğitim sektöründeki tüm işçilerin güvenliği için gerekli önlemleri alacaktır” dedi.

KAYNAK: CYPRUS MAIL

Diğer Haberler

Başa dön tuşu