DünyaGenelManşet

75 yaşında canavar! 80 insan yedi

Boyu beş metreyi aşıyordu, 14 yıl boyunca Doğu Afrika'nın derinliklerindeki bir küçük köye korku saldı.

Boyu beş metreyi aşıyordu, 14 yıl boyunca Doğu Afrika’nın derinliklerindeki bir küçük köye korku saldı. Afrika kıtasının en büyük gölü Victoria’da yaşayan dev timsah, 1991-2005 yılları arasında Uganda’nın Luganga köyünde 80 köylüyü öldürdü. İngiliz basını tarafından ‘ölümsüz canavar’ başlıklarıyla haberleştirilen timsahın, köyün nüfusunun 10’da birini yediği tahmin ediliyor.

Göl kıyısında bekleyen ve alabora ettiği teknelerin altında yüzen beş metrelik canavar, kurbanlarını daha sonra suyun içerisine sürüklüyordu. Kurbanlar arasında 12 yaşında bir çocuk da vardı.

Peter Kyewalyanga, kardeşi Paul’le birlikte Victoria Gölü’nde balık tutuyordu. Sydney Morning Herald’a konuşan Paul, teknede kürek çekerken birden canavarın dikey olarak sudan zıpladığını söylüyor:

“Tekneye düştü. Teknenin arka tarafı suya gömüldü. Kardeşim Peter, beş dakika boyunca çığlıklar atarak canavarla savaştı ve en sonunda bir ağlama sesi duydum. Peter, ‘Bacağımı kırdı’ diye bağırıyordu. Sonra kardeşimi göle sürükledi, birkaç gün sonra kolunu ve başını bulduk.”

Timsaha, 11 Eylül ve diğer terör saldırılarının sorumlusu Usame bin Ladin’in ismi verildi ve üç ülkeye sınırı olan Victoria Gölü çevresinde Usame adıyla tanındı.

2005 yılında köylüler ve doğal hayat yetkililerinin yoğun çabasıyla dev timsah yakalandı. Ekipler göle attıkları inek ciğerleriyle Usame’yi tuzağa düşürmeyi başardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu