DünyaGenelManşet

Akıllı telefonlar zihinle kontrol edilecek

Beyin çipi takılı maymun video oyunu oynadı...Belden aşağısı felçli biri tekrar yürüyebilecek...

Tesla ve Space X firmalarının kurucu iş insanı Elon Musk’ın beyin çipi geliştiren yeni girişim şirketi (start-up) Neuralink, iki farklı bilgisayar oyunu oynayan bir maymun videosu paylaştı.

Beyninin iki lobuna birer adet çip takılı olan maymunun iki oyunu da başarılı şekilde oynadığı ve zorlanmadığı görülüyor.Yayınlanan 3 dakikalık görüntülerde 9 yaşındaki Pager adlı maymun bir yandan joystick ile video oyunu oynarken, diğer yandan bilgisayar ekranının altında yer alan bir kamışla muzlu süt ile ödüllendiriliyor.

Elon Musk Twitter’da paylaştığı görüntüler hakkında, “Neuralink’in geliştirdiği ilk ürün sayesinde akıllı telefonu zihniyle kullanan biri, onu elleriyle kullanan birinden daha hızlı yönlendirebilecek.” açıklamasında bulundu.

Musk ayrıca geliştirdikleri teknolojiyle alakalı teknik bilgi vererek, “Geliştirilen ürünün bir sonraki versiyonu zihin sinyallerini Neuralink (çipi) üzerinden vücuttaki duyusal-sinirsel kümelere aktarabilecek. Böylece belden aşağısı felçli biri tekrar yürüyebilecek. Cihaz (çip), kafatası içerisine yerleştiriyor ve kablosuz şarj edilebiliyor. Bu sebeple implant yapılan kişi normal görünüyor ve bir rahatsızlık duymuyor.” bilgisini paylaştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu