KıbrısManşetSağlık

Bakan Pilli: Pandemi Hastanesi Pazartesi günü hasta kabulüne başlıyor

Hastanenin diğer bölümlerinde tedavi gören tüm COVID-19 hastalarının Pandemi Hastanesi'ne taşınacağını aktaran Bakan Pilli, oksijen sisteminin de kontrol edildiğini ayrıca elektrik sorunun da çözüldüğünü açıkladı

GIYNIK CANLI TAKİP

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Basın Odası programında, Pandemi Hastanesi’nin Pazartesi günü itibariyle faaliyete geçeceğini ve hasta kabulüne başlayacağını açıkladı. Hastanenin diğer bölümlerinde tedavi gören tüm COVID-19 hastalarının Pandemi Hastanesi’ne taşınacağını aktaran Bakan Pilli, oksijen sisteminin de kontrol edildiğini ayrıca elektrik sorunun da çözüldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Pandemi Hastanesi’nin elektrik sisteminde bir sorun yoktur. Oksijen sistemini yapan firma gelip bugün kontrolleri yaptı ve oksijen sistemi de çalışıyor. Elektrik kontrolleri de yapıldı, tüm sistem kontrol edildi ve hiçbir sıkıntı yoktur.

“EMO İŞİ YOKUŞA SÜRMEYE ÇALIŞIYOR”

Elektrik Mühendisleri Odası işi yokuşa sürmeye çalışıyor. Elektrik Mühendisleri odası ve Mimar Mühendisler Odası bu ülke de bir şey yapılmaması için engel koymaya çalışıyor. Elektrik Kurumu gelip kontrolleri yaptı ve 3 trafo bağladı hastaneye. Pazartesi günü hasta kabulüne başlıyoruz. 10 doktor istihdam ediyoruz ve Pandemi Hastanesi’ni devreye koyacağız. Mevcut sistemi bozmadan yavaş yavaş taşınmaya başlayacağız.

“TÜM COVID-19 HASTALARI TAŞINACAK”

Pazartesi ve Salı günü Nöroloji Servisi’ndeki hastaları Pandemi Hastanesi’ne taşıyacağız daha sonra ise Ayaktan Tanı Merkezi’ndeki hastaları taşıyacağız ve tüm COVID hastaları Pandemi Hastanesi’ne taşınmış olacak. Personellerle ilgili de gerekli ayarlamayı yaptık. Personel sıkıntısı yaşamayacağız. Sistemimiz daha da iyi çalışacak.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu