KıbrısManşetToplum

Baybars: “YÖDAK üyelerinin görevlerini yapmadığının tespit edilmesi halinde ne olacak?”

Gazimağusa Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Eğitim, Muhacaret, Güvenlik” konulu güncel konuşma yaptı

Gazimağusa Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Eğitim, Muhacaret, Güvenlik” konulu güncel konuşma yaptı.

Toplumsal yozlaşamaya değinen Baybars, sahte olduğu iddia edilen reçetelerle ilgili halen sonuçlanmayan konular olduğunu kaydetti.

Soruşturmanın ne olduğu sorusunun önemli olduğunu dile getiren Baybars, temel görevi denetlemek olan kurumların bir olay olması halinde mi denetleneceğini ve bugüne kadar neden yapılmadığını sordu.

YÖDAK’ın tüm kriterleri denetleme görevi olduğunu dile getiren Baybars, YÖDAK üyelerinin görevlerini yapmadığının tespit edilmesi halinde ne olacağını sordu.

Üniversitelerde sorun yaşanması ve üniversitelerin temize çekilmesi durumunda YÖDAK’ın ne yaptığını soran Baybars, YÖDAK’ın görevini yerine getirmemesi halinde ne olacağını ve adanın üniversite adası olmasından dolayı da kalite standartlarını sağlayıp topluma hizmet etmeyi sağlamanın önemini anlattı.

Eğitimin kalitesine odaklanmak yerine ekonomiye kaynak olarak adım atılmasının önemine değinin Baybars, ülkeye ne pahasına olursa olsun öğrenci gelmesi değil, niteliğin önemine dikkat çekti.

Öğrencilerin “acenteler vasıtasıyla” ülkeye getirildiğini söyleyen Baybars, “yalnız toplumsal zarar değil ülkeye gelen öğrencilerin gelmeden kandırılmalarının da önemli olduğuna” dikkat çekti.

“İnsan kaçakçılığı” iddialarına da değinen  ve ülkeye getirilen öğrencilerin denetlenmesi konusunda neler yaşandığını anlatan Baybars, buraya gelen öğrenciler konusunu son derece önemli bulduğunu ve hükümetin stratejisini değişmesi gerektiğini belirtti.

Polis muhaceretin sıkıntılarını da anlatan Baybars, bazılarının ülkeye dil veya kurs almaya geldiğini ve bu sistemlerin denetlenmesi gerektiğini söyledi; bu konularda kayıt dışılığın arttığını kaydetti.

Baybars, “yabancıların üçte ikisinin ülkeye öğrenci olarak geldiğini ve sonra kayıt dışı olarak kaldığını” belirtti.

DAÜ konusuna da değinerek, liyakatle sorunları çözme niyeti bulunup bulunmadığını sorgulayan Baybars, DAÜ ile ilgili yapılan açıklamaya atıfta bulunarak, DAÜ’nün yaşatılmasının önemine işaret etti ve bu konuda neler yaşandığını sordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu