KıbrısManşet

Jolibois: Ülkemi sevmesem asla yatırım yapmazdım

Pandemi döneminde yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Jolibois, hiçbir siyasinin kendisine bir telefon açıp teşekkür dahi etmediğini ifade ederek, kırgınlığını dile getirdi. Jolibois "Halkın takdiri, güzel dilekleri benim için en değerli ödüldür" şeklinde konuştu


Yıllar sonra ülkesine dönerek, adeta bir iyilik meleği gibi yardımlarıyla her daim adından söz ettiren hayırsever iş kadını Ruya Alexia Jolibois, siyasilerin vurdum duymazlığından ve bürokrasinin ağır işlemesinden yakındı.

YARDIMLARIYLA GÜZELLEŞTİRDİLER

Gerek Girne Akçiçek Hastanesi Çocuk bölümüne yaptıkları katkılarla, gerek Esentepe İlkokulu’na yaptıkları katkılarla, gerekse pandemi döneminde yaptığı ve yapmaya devam ettiği yardımlarla adından söz ettiren Jolibois, hiçbir siyasinin kendisine bir telefon açıp teşekkür dahi etmediğini ifade ederek, kırgınlığını dile getirdi. Jolibois “Halkın takdiri, güzel dilekleri benim için en değerli ödüldür” şeklinde konuştu.
Fransız eşi Nicolas Jolibois ile ülkesine dönerek Kuzey Kıbrıs’ta yatırım yapan Jolibois, “Bu ülkede vergi ödeyip, yatırım yapıp, istihdam sağlıyoruz fakat devlet dairelerindeki bürokrasi eşimi de beni de bıktırdı. Bilemediğimiz bir nedenden dolayı dosyalarımız, aylarca yıllarca onay için bekletiliyor. Yatırımcıları böyle böyle ülkeden soğutuyorlar” dedi.
İnşaat malzemelerinin tutulduğu depoda hırsızlık olayı yaşandığı fakat polise yaptıkları şikayeti dahi önemsemediğini, ciddiye almadığını söyleyen Jolibois, “Ülkemi, ülke insanlarını bu kadar sevmesem bu ülkede asla yatırım yapmazdım” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu