KıbrısManşetToplum

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yarınki eyleme destek verdiğini belirtti

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Geçtiğimiz haftalarda hemşirelerin darp edilmesinin ardından, en son olarak dün bir hekimin bıçaklanması üzerine eylem kararı alan Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Tıp-İş'e estek belirtti

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Geçtiğimiz haftalarda hemşirelerin darp edilmesinin ardından, en son olarak dün bir hekimin bıçaklanması üzerine eylem kararı alan Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Tıp-İş’e estek belirtti.

“Şiddet varsa hizmet yoktur!

Protokollerle sağlığı teslim etmeyeceğiz!

Uzun zamandır sağlıkta şiddet olayları artmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda hemşirelerin darp edilmesinin ardından, en son olarak dün bir hekimin bıçaklanması artık bardağı taşırmıştır.

Ayrıca, ülkemiz sağlık sistemini güçlendirmek yerine dışa bağımlı hale getirecek, suistimallere yol açabilecek, devlet hastanelerinde kamu özel ortaklığına geçilebilecek, hasta veri güvenliğini tehdit edecek, ilaç, tıbbi malzeme vb. gibi alanlarda tekelleşmenin önünü açabilecek, modern tıp uygulamalarından uzaklaştıracak protokolün mecliste görüşülmesi nedeniyle meclis önünde ve içinde karşı duruşumuzu sergilemeliyiz.

Bu nedenle sağlıkta örgütlü birlik ve sendikalar 08.05.2023 Pazartesi günü (yarın) sabah 09.00-13.00 saatleri arasında ada genelinde grev kararı almıştır.

Eylem, saat 10.00 da Sağlık Bakanlığı önünde başlayıp meclis önüne yürüyüşle gerçekleşecektir.

“Şiddet varsa, hizmet yoktur” sloganıyla artan şiddet olaylarını protesto etmek ve ‘protokollerle sağlığı teslim etmeyeceğiz’ sloganıyla protokolde düzenleme talebimizi vurgulamak amacıyla gerçekleşecek eyleme Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği de tüm kamu ve özelde çalışan hekim ve diş hekimi üyelerimizi, duyarlı halkımızı, birlikleri ve paydaşları davet ederiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu