KıbrısManşetToplum

Oğuz: “Kendi insanımız konutlara ulaşmakta zorluk yaşıyor”

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, emlak fiyatlarının yükseldiğini hatta ikiye katlandığını belirterek, “Kendi insanımız konutlara ulaşmakta zorluk yaşıyor” dedi

 

Dursun Oğuz, Sosyal Konut Projeleri ile ilgili değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.

 

“KENDİ İNSANIMIZ KONUTLARA ULAŞMAKTA ZORLUK YAŞIYOR”

Oğuz, ‘emlak sektöründeki fiyat yükselmesinden KKTC vatandaşını nasıl koruruz?’ sorusunu sorarak yola çıktıklarını belirterek, “Emlak fiyatları yükseldi, KKTC insanı, bizim kendi insanımız konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor” dedi.

60 bin Pound’luk evlerin 120 bin Pound’a fırladığının altını çizen Oğuz, “Vatandaşın alım gücüyle buna ulaşması zor oldu” şeklinde konuştu.

Kırsal kesimlerin alt yapılarının süratle bitirilmesi gerektiğini de kaydeden Oğuz, “Kendi insanımızın orada bir şekilde inşaatlarına başlaması gerek” dedi.

“İLK EVİM PROJESİ BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİ”

Hükümetin bu konuyla ilgili çalışmalarını yürüttüğünü de dile getiren Oğuz, İlk Evim Projesi’nin ilk etapta büyük bir başarı elde ettiğini söyledi.

Şu anda ikinci dilim İlk Evim Projesi’nin devam ettiğini söyleyen Oğuz, “Hükümet olarak şimdi de kırsal kesimdeki veya kendi evini yapmak isteyenlerle ilgili yine Başbakan Üstel’in bir çalışması var” ifadelerini kullandı.

“ALTYAPI SORUNLARI İÇİN ÇÖZÜME SÜRATLİ ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ”

Oğuz, en büyük sorunun altyapılarla ilgili olduğuna dikkatleri çekerek, 2023 yılında bununla ilgili büyük bir yolun kat edildiğinin altını çizerek, “2024’te daha süratli bir şekilde devam edeceğiz, buna kaynak ayırdık…”dedi.

“SOSYAL KONUT PROJELERİ ÜLKEDE BÜYÜK HEYECAN YARATTI”

Ayrıca Oğuz, Sosyal Konut Projeleri’nin ülkede çok büyük bir heyecan yarattığını da söyledi.

Oğuz son olarak projeye, Alayköy ve Güzelyurt’ta başlanacağını dile getirdi.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu