DünyaGenelManşet

Singapur’da güneşin etrafında gizemli bir ışık halkası görüldü

Bu Singapur semalarında iki yıl içinde görülen ikinci güneş halesi

Salı günü öğleden sonra Singapur halkını şahane bir güneş halesi manzarası bekliyordu: Dışarı çıkanlar güneşi çevreleyen büyük bir halkayla karşılaştı.

Çevredekiler çok renkli güneş halesinin fotoğraflarını paylaşmak için Twitter’a girip sıradışı manzara karşısında şaşkınlıklarını dile getirdi.

North London Collegiate School paylaştığı tweet’te “Bugün spor sahamızdan dikkat çekici bir güneş halesi gördük. Güneşi çevreleyen soluk renkli halkalar, ışığın nispeten açık hava koşullarında yüksekte bulunan bulutlardaki buz kristallerinde kırılmasıyla oluşuyor. Singapur’da alışılmadık bir manzara” ifadelerini kullandı.

Bu Singapur semalarında iki yıl içinde görülen ikinci güneş halesi.

Son görülen güneş halesi geçen yıl aynı ayda, 22 Eylül’de oluşmuştu. Tampines, Simei ve Ubi gibi yerlerde öğle saatlerinde görülmüştü.

Güneş halesi nedir?

Sık sık rastlanan güneş haleleri, genellikle gökyüzünde yükseklerdeki ince bulutlar arasında meydana gelen optik bir fenomendir. Bu ince bulutlar su damlacıkları yerine buz kristallerinden oluştuğu için küçük prizmalar işlevi görür. Kristaller daha sonra ışığı güneşin etrafında MLMYSTK (mor, lacivert, mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı) bir renk halkası oluşacak şekilde kırar.

Singapur Ulusal Çevre Ajansı’na göre bu buz kristallerinin atmosferde oluşacağı kesin konumları tahmin etmek ve halenin nerede görünebileceğini belirlemek zor.

The Strait Times’ın haberine göre çevre ajansı, güneşe uygun koruma olmadan doğrudan bakmak tehlikeli olduğundan, halkı haleye çıplak gözle bakmama konusunda uyardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu