KıbrısManşetToplum

TMT Mücahitler Derneği Sadıkoğlu’nu ziyaret etti

İskele Belediyesi tarafından yapımı tamamlandıktan sonra katliamın 60. yıl dönümü olan 13 Mayıs’ta açılışı yapılan Kayıp Otobüs Anıtı, şu günlerde, ziyaretçilerini ağırlıyor.

İskele Belediyesi tarafından yapımı tamamlandıktan sonra katliamın 60. yıl dönümü olan 13 Mayıs’ta açılışı yapılan Kayıp Otobüs Anıtı, şu günlerde, ziyaretçilerini ağırlıyor. Prof. Dr. Serdar Saydam Caddesi üzerinde yaklaşık 1100 m2’lik alan üzerine inşa edilen Kayıp Otobüs Anıtı’nın A’dan Z’ye her bir noktasını büyük bir titizlikle yapan İskele Belediyesi, anıtı, İskele’de ölümsüzleştirmenin gururunu yaşıyor. Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği de İskele Belediyesi’ne, Kıbrıs tarihinin en kara günlerinden biri olan Kayıp Otobüs olayına gösterdiği hassasiyetten ötürü plaketle teşekkür etti, Kayıp Otobüs Anıtı’nın, gelecek nesillerin tarihini bilmesi açısından ülkeye kazandırılmasının çok büyük önem arz ettiğini ifade etti.

TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ, BAŞKAN SADIKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

TMT Mücahitler Derneği, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret etti.  Yönetim Kurulu Üyeleri Göksel Saydam, Hüseyin Çakır ve Mustafa Efe’nin eşlik ettiği TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar, Kayıp Otobüs Anıtı’nı özelde İskele, genelde Kıbrıs Türk Halkına kazandıran İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu tebrik etti.

SADIKOĞLU: “GELECEK NESİLLERİN TARİHİNİ BİLMESİ AÇILISINDAN ÇOK KIYMETLİ”

İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapımını tamamlayarak açılışını yaptıkları Kayıp Otobüs Anıtı’nın kendileri için çok büyük anlam ifade ettiğini söyleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da TMT Mücahitler Derneği’ni kabulündeki konuşmasında Kayıp Otobüs Anıtı’nın, gelecek nesillerin tarihini bilmesi açışından çok önemli olduğunu hatırlatarak geçmişini bilmeyen toplumların geleceklerine yön veremeyeceğini vurguladı.

TMT Mücahitler Derneği’nin ziyaretinden duyduğu mutluluğu da sözlerine ekleyen Başkan Sadıkoğlu, Celal Bayar başkanlığındaki derneğe başarılar diledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu