EkonomiGenelGüney KıbrısManşet

Türkiye 7’nci G. Kıbrıs 9’uncu

Henley&Partners’in Vatandaşlık Endeksi ile Oturum Endeksi açıklandı. Kuzey ve Güney komşularımız 2 farklı listede yer aldı

YİNE AVRUPA ÖN PLANA ÇIKTI

Henley & Partners’ın her yıl hazırladığı “Yatırım Göç Programları 2023” raporu açıklandı. Raporda yer alan Vatandaşlık Endeksi’nde Türkiye 7’nci sırada, Oturum Endeksi’nde ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (Kıbrıs Cumhuriyeti) 9’uncu sırada yer aldı. 40 programın yer aldığı raporda; ülkelerin önde gelen akademisyenleri, ülke riski uzmanları, ekonomistler, göçmenlik ve vatandaşlık hukukçuları ile seçkin bağımsız uzmanlardan oluşan kurul tarafından kapsamlı analiz ve karşılaştırmalara yer verildi. Raporda Avrupa’nın, yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık programlarındaki cazibesinin 2023’te de süreceği belirtildi.

TÜRKİYE 7’NCİ SIRADA

İsviçre menşeli şirketin Küresel Vatandaşlık Programı Endeksi’nde Malta 77 puanla art arda sekizinci kez 1’inci sırada, 74 puanla Avusturya da 2’nci sırada yer aldı. Karadağ vatandaşlık programını sonlamasına rağmen 71 puanla 3’üncü, Karayip ada ülkeleri, Grenada ve St. Lucia 4’üncü, Antigua ve Barbuda ve St. Kitts ve Nevis 5’inci, Dominik ise 6’ncı sırayı paylaştı. Türkiye Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı’nın 66 puanla 7’nci olurken; Mısır, Ürdün, Kuzey Makedonya, Vanuatu ve Kamboçya da Türkiye’yi izledi.

GÜNEY KIBRIS 9’UNCU

“Altın pasaport” skandalı sonrasında “Yatırım Yoluyla Vatandaşlık” uygulamasında cazibesini yitiren Güney Kıbrıs, ‘Oturum Programları Endeksi’ne 9’uncu sıradan dahil oldu. Oturum endeksinde Portekiz 74 puanla 1’inci, Avusturya 73 puanla 2’nci oldu. Bu ülkeleri İsviçre, Yunanistan ve İtalya (3.), Birleşik Krallık (4.); Kanada (5.); Letonya (6.); Malta (7.); Avustralya (8.); İrlanda, Jersey, Panama (9.); ABD, BAE (10.) izledi. Bu yılki raporda ayrıca yıldızı parlayan Namibya’ya özellikle dikkat çekildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu