GenelKıbrısManşetSağlık

Prof. Dr. Lale Ayşegül Büyükgönenç: Depremin psikolojik etkileri göz ardı edilmemeli

Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lale Ayşegül Büyükgönenç, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden etkilenen 400’e yakın öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, deprem sonrası ivedi bir şekilde oluşturdukları deprem kriz masası ile tek tek öğrencilerine ulaştıklarını, iki öğrenciden hala daha dönüş alamadıklarını biri mezun üç öğrencinin ise vefat haberini paylaştı.

Ruhsal travma ve afet araştırma uygulama merkezi ile ücretsiz psikolojik desteklerimiz başladı

KİU Medya’ya açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Lale Ayşegül Büyükgönenç, deprem sonrası fiziki hasarlar kadar psikolojik yıkımlarında baş gösterdiğini belirterek, KİU Öğretim Üyesi, Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Çakıcı önderliğinde Ruhsal Travma ve Afet Araştırma ve Uygulama Merkezi oluşturulduğunu vurgulayarak afetten etkilenenlere online ve yüz yüze ücretsiz destek verilmeye başlandığını kaydetti.

DEPREM KRİZ MASASI İLE TÜM BİRİMLER ALARMA GEÇTİ

“Deprem kriz masasında rektörlük, genel sekreterlik, öğrenci dekanlığı olmak üzere ilgili tüm birimler yer aldı. Depremden etkileneceğini düşündüğümüz tüm öğrencilerimize ulaştık. Deprem bölgesinde 400’e yakın öğrencimiz var, halen ulaşamadığımız iki öğrencimiz var. Ulaşabildiğimiz öğrencilerden 3 tanesi kaybettiğimizi öğrendik” ifadelerine yer veren Büyükgönenç, öğrencilerin durum karşında gösterdiği duyarlılığa müteşekkir olduklarını belirterek Adıyaman ve Hatay bölgesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları ile birlikte bölgeye destek verdiğinin altını çizdi.

PSİKOLOJİK İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

“Kıbrıs halkı, öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimizin topladığı yardımları Girne Belediyesi aracılığı ile bölgeye gönderdik.  Bölgede ciddi bir ilaç ihtiyacı olduğunu biliyoruz o nedenler Girne bölgesindeki eczacıların iş birliği ile ilaç kolilerimizi de bölgeye göndermiş olduk” ifadelerini kullanan Büyükgönenç, depremin fiziki etkileri kadar psikolojik etkilerinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, “Depremini fiziksel etkileri kadar psikolojik etkileri de olabiliyor bu nedenle üniversitemizde Ruhsal Travma ve Afet Araştırma ve uygulama Merkezi oluşturduk. Bu merkezin başında üniversitemiz psikoloji öğretim üyelerinden Mehmet Çakıcı ve psikoloji bölümü öğretim görevlilerimiz bulunmakta. Afetzedelere psikolojik ilk yardımın nasıl verileceği ile ilgili bir eğitim yapıldı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu